lauantai 26. maaliskuuta 2011

Juna-aikatauluja, poliittisia kannanottoja sekä muuta antikiinnostavaa materiaalia Tsekinmaalta.

DHODIIII!!!!!

Tänään on tapahtunu jotaki aivan uskomatonta. Keskellä kirkasta päivää, täysin pystymettästä, minua pyyettiin päivittämään blogia! Käsitinkö siis aivan oikein, että kaikesta tästä ulosteensuoltamisesta huolimatta meillä on lukija! Faniksi en kehtaa sanoa, kyseessä olevan henkilön tuntien hän saattas leikata multa(ki) pään irti. Tämän sydäntä lämmittäneen kommentin johdosta innostuin kirjottelemaan schaibaa, vaikka mitään tähellistä sanottavaa ei olekkaan. Eli ei poikkea normaalista.

Viimeksi on vissiin päivitelty kuulumisia Innsbruckin reissulta. Siitähän nyt on jo aikaa, sanois yks Rieseneistäni. J. "Koop Arponen "Aki Nauriskäki" Puikko on valmistellu mieltäräjäyttävää videomateriaalia lukijamme katsottavaksi tältä reissulta. Eka päivä taitaa olla pikkuhiljaa purkissa, joten josko se saatas kohta nettiin :D Hitaasti, mutta epävarmasti, vähän niinku kaikella Metsäpoikien toiminnalla on tapana hoitua. Tosin tässä kohtaa sanonta "hitaasti hyvä tulee" voi päteäkki, ohan meillä sentään (ainoa) pätevä kaveri hoitamassa näitä asioita. Paljon mittään ei ole tapahtunu tämän päivän ja Apinalauman Alapeilta saapumisen välillä. Mitään suurempia häppeningejä ei ole ollu, jotenka ollaan elelty ihan normaalia vaihto-opiskelijan elämää.

Mitä se normaali vaihto-opiskelijan elämä sitten Tsekinmaalla on? Lyhyt kuvaus vois olla: Satunnaista töskäämistä heräämisien, syömisien, nukkumisien ja reenien välillä. Ollaanhan me kouluaki käyty sekä Suomeen- että Tsekkiinpäin, eli ei voi syyttää meiän olevan ihan turhanpäiten täällä. Kyllä nämä rehellisten palkanmaksajien euroista rahoitettavat Mettäpoikain reissut on oikiasti yhteishyvällisiä toimenpiteitä, joita ilman koko Suomen metsätalous kaatuu, viedessään mukanaan sievoisen summan BKT:sta ja työllisyysasteesta. Jopa näin eduskuntavaalien alla uskallan ilmaista moisen mielipiteen, mutta minä en ookkaan kyllä eholla. Enkä varmaan käy äänestämässäkään, ku se pitäs Prahan suurlähetystössä asti käyä hoitamassa. Toivon vain, että populistipuolue herättelis loppuja kuitenkaan sen suuremmin vallan kahvaan pääsemättä. Poliittisaiheisen puheeni kuitenkin päätän heti alkumetreille, koska mistään mitään en tiiä. Toki jos tuota periaatetta noudattais oikiasti, pitäs lopettaa tä...

En silti lopeta! Kerron vielä jotaki meiän elämästä täällä. Alkuviikosta ku oltiin riistanhoidon tunneille menossa nii mietiskeltiin TJ:tä. Tultiin siihen lopputulokseen, että juna kääntyy kotia kohti tiistain/keskiviikon välisenä yönä. Tai ainaki son siinä kinthaalla, sanos runkkari pakkasella. Elähän kettään, kaikki intinkäyneet tietää mitä se tarkottaa. PUNKANKÄÄNTÄMIS-operatsuunia tietenki. Se ku on niin tympiä kääntää tuota nukkumissuuntaa toistepäin keskenkaiken, niin saman asian kait ajaa punkan kääntäminen 180 astetta, kuitenki siten, että patja on edelleen ylöspäin. Tuumasta toimeen:

Punkka ennen toimenpidettä
Punkka toimenpiteen jäläkeen
Kuten kuvista huomata saattaa, punkan kääntäminen tapahtui käden käänteessä ilman suurempia vastoinkäymisiä. Kyllä nyt on mukava nukkua hymyissä suin, ku matka suuntaaki kotia kohti. Täältä met tullaan, halusitta tai ette. Itellä lento lähtee kohti Hellsinkiä 5.5, eli ei tässä kauaa enää nokka tuhise niin ollaan jo pahennusta aiheuttamassa ihan eri suunnilla.

Punkankääntämisen lisäksi ollaan tehty jotaki muutaki. Kelit on alkanu lämpenemään siihen malliin, että päivisin elohopea kutittelee jo pariakymmentä piirua. Ollaanki siis käyty metsän pienien eläinkumppaneiden kanssa kaupungilla pariin otteeseen patsastelemassa ja katsastelemassa meisinkejä. Porukkaa on ku pipoa näin pienen kylän pojan näkökulmasta katottuna, mutta keskimäärin sielä on ollu ihan kiva käppäillä. Ohessa pari fotoa, mitkä otettiin nokialaisvalmisteisella ku oltiin Vilhon kanssa päivänä muutampana kirkolla käppäilemässä.


Kylän keskusaukion tyyppinen ratkasu.

Käytiin naukkaamassa Vilhon kans viilentävät Cerna Hora-panimon olutravintolassa. Haukkuvat sitä kaupungin parhaaksi, enkä ihmettele miksi.

Kaupungilla käppäilyn lisäksi ollaan satunnaisina iltoina käyty Klubilla istuskelemassa ja kattelemassa mm. paikallisia bändejä. Muuhun oheistoimintaan liittyy elokuvien kattominen, muitten vaihtareitten kans höpöttäminen, esejen kitaransoiton alkeet -sessioiden kuunteleminen sekä tietysti yleinen piikittely tämän porukan kesken. "Vittuilu on välittämistä" on ehkä liianki perinpohjin toteutettu sanonta tässä porukassa :D Mutta hyvässä hengessä kaikki, kovuuttahan se vain kasvattaa.

Männä viikolla oltiin Erasmus-opiskelijoille järjestetyissä pippaloissa tuola erhäisemmässäki kapakissa. Sielä Töötti-Teemu yllytti meiät osallistumaan kaljanjuontikilpailuun. Kilpailu oli meleko avuton, neljän hengen piti juua kahen litran (tai jotaki sinneppäin) malja tyhjäksi oluesta n. metrinpitusten pillien läpi mahollisimman nopiaa. Kyseessä oli siis tämän kaupungin yliopistojen välinen kilpailu. Meiän rosterissa oli minun ja Töötti-Temen lisäksi Kemikaali-Sami ja Vilho "Villenautti" Ville. Just ennen kisan alakua tuomari päättiki, että joukkueessa pitää olla viis henkiä. No me kopattiin joku paikallinen "aktiiviuransa juuri lopettaneen" näkönen kaveri messiin ja alettiin kilipaileen. Kovasta joukkueesta huolimatta tultiin juhamietomaisella n. sadasosasekunnin erolla toiseksi. Tyytyväisiä suoritukseen ei oltu, mutta jäläkeenpäin kyllä kuultiin, että voittajajoukkueessa oliki seittemän jäsentä...

Ens viikon suunnitelmissa olis ainaki tiistaina osalla meistä riistanhoidon kurssiin liittyvät esitelmät. Tarkotuksena ois pitää n. vartin mittasia esitelmiä Suomen mettästykseen ja riistaan liittyvistä asioista. Opettaja sano meille, että pidetään ne esitelmät sitten tuossa opiskelijaklubilla. Saa nauttia vähän jännityksenpoistonestettä halutessaan. Perjantaina lähetään Puolaan parin puolalaisen ja ranskalaisen tyypin kera. Tarkotuksena olis katsastaa Krakova, joku mineraalikaivos sekä Auschwitz. Varmasti mielenkiintonen reissu tulossa, etenki ku saahaan paikallisia oppaiksi esittelemään kaikenlaista maahan ja sen kulttuuriin liittyvää. Puolan reissustaki tulee varmasti jos jonkumoista kelevotonta ja materiaalia blogintäytteeksi, joten olokaa huolissanne.

Vaa eikait mulla nyt tämän kummempia. Taas on saatu pikkusen bittejä avaruuteen leijjumaan ja meiän lukijalle jotaki sisältöä elämään =) Ei silti, ihan hyvin me ollaan kannatusta saatu - tämän tekstin jäläkeen menee neljän tuhannen katselun raja rikki. Tyytyväinen pitää olla ja kiittää kaikkia niitä, jotka meiän töskäilyjä jaksaa seurata. Toki mitä nyt ollaan katteltu Iltalehen uutisista Tuksun seikkailuja ja politiikan bolemiikkeja, niin ehkä tämä blogi on sittenki niitten rinnalla "kelvollista" seurattavaa? Who knows. Jäämme seuraamaan tilannetta.



Take care now, bye bye then!

-H.imaS-
(.../.-/--/..//....[Vanha radisti löys sähkötysohjelman tietokoneelle, ai sitä piipityksen riemua kanssa-asujissa!])

1 kommentti:

  1. Voi ku aika menneeki yllättävän nopiaa ja kohta ootta taas täällä. jippi(kai?)jei!!! :)

    VastaaPoista