tiistai 5. huhtikuuta 2011

Alpit road trip+Saksan reissu

SAKSA - BAVARIA (FREISING - MUNICH)

Elikkäs.. Ku suunnittelin lähtöä Sloveniasta miulle ehotettiin pientä road trippiä Alppien läpi niin sanotulla Gypsy Wagonilla. Vanha Volkswagen asunto/pakettiauto viritelmä, jonka Saksalainen ystävämme Nils oli hankkinu just ennen Sloveniaan lähtöä. 
Gypsy wagon
Gypsy wagon kattelee auringon nousua
Getting to know the gypsy life...

Miul ei ollu mitään junalippua ostettuna joten hyppäsin sitten ukkojen kyytiin ja suunnattiin kohti Saksaa, jossa sällit tulee esittelemään niitte kotikylää, maastoja, Bavarian kulttuuria sekä sen pääkaupunkia Munichia. Reissu alko mukavasti ku öljytankin korkki tipahti moottorin alle käsien ulottumattomiin. Siinä sitten ruuvailtiin pohjapanssaria irti ja hankittiin reissun ensimmäiset öljytahrat. Muutaman dönnerwetterin ja scheissen jälkeen suunnattiin baanalle! Eikä aikaakaan kun muutaman kilometrin jälkeen takaloosin pojat kävi väittää että pelkääjän penkin alta tupruaa savua. Asia oli syytä tarkistaa ja auto pysäytettiin autobahnin laitaan (jossa poppoo ajo melkosen lujasti). Saksalainen päättäväisyys kunniaan! Pojat repäs takataskusta keltset liivit päälle ja muutama sekunti kun yks oli jo kipittämässä varotuskolmion kanssa varottamaan kanssakulkijoita. Suomalaisena no-can-doona tyydyin ottamaan valokuvia. Tästä tieten kuski ei tykänny.. Matka saatiin kuiten jatkumaan ja loppumatka sujui leppoisasti.

Niels fiksaa Gypsy Wagonia
Reissu itessään meni äkkiänopeasti maisemia katellessa ja hyvää musiikkia kuunnellessa.


Alppimaisemat
Siellä ne pojatki on käyny..
Sit käytiiin tutustumassa johonki ihme ydinfyysikko/kvanttifysiikka-opiskelijoiden yliopistoon, jossa oli aivan uskomaton putkiliukumäkiviritelmähässäkkä. Ne väitti et se oli alunperin tarkotettu johonki matemaattiseen tutkimukseen. Bollocks! Laiskat nörtit voi laskee suoraan tunneilta kahvilan eteen juomaan colaa yms.
Yliopiston liukumäki
Pakko sitä oli kokeilla..
Freisingissä majotuin Nielsin ja sen tyttöystävän Steffin kämppään, joka sijaitsi n. 20km Freisingin keskustasta keskellä maalaismaisemaa. Niil oli mukava pikku maatalon yläkerta vuokrattuna ja pihalla oma puutarha ja peltomaa kotikasviksia varten. Valitettavasti siitä ei oo kuvia..

Ekana iltana tehtiin pien yllätysvisiitti yhen Jennyn tupareihin, joka oli kans ollu samalla Korean reissulla viime kesänä. Siellä tapasin muita saksalaisia kolleegoja, joista osa oli niin ikään jo tuttuja. Hienot pirskeet silleen.. parveke oli kahen huoneen levynen ja se oli täynnä täysiä kaljakoreja. Ruoka oli huippuhyvää ja tunnelma mukavan kansainvälinen.
"Maailman vanhin panimo"
Freisingin läpi virtaava kanava
City centrum
Ulkoapäin vaatimato, sisältä pramea. Freisingin kirkko.
Seuraavana päivänä otettiin pyörät ja käytiin Jakobin kanssa tutustumassa Bavarian maalaismaisemaan. Freising on silleen hienolla paikalla että maasto on sekä kukkulaista että täys flättiä suomaata. Iltapäivästä sunnattiin takaisin kohti Freisingiä ja käytiin tutustumassa itse kylään. Päänähtävyydet lienee "maailman vanhin panimo" ja komee kirkko. Itse Freising on myös tosi komee kaupunki. Voisin asua.. 
Steffin tyttösyklit alla
Maalaismaisemaa
Krungsbergin pikkukylää mankelista katsottuna


Käytiin myös tutustumassa paikalliseen Yliopistoon ja muutamaan kokeelliseen metsäpalstaan. Normaalisti porukka joi kaljaa välitunnilla.

Saksalaiset metsäopiskelijat rentoutuvat luentojen välissä.
Seuraavana päivänä vierailtii Münchenissä, joka on Bavarian pääkaupunki. Siellä ei niin kiinnostanut kierrellä itse keskustaa mut mentiin sen sijaan "euroopan suurimpaan puistoon" käppäilee ja siellähän nähtiin kaikenlaista. Puiston jälkeen vähän janotti nii mentiin sitten ns. Bierkarteniin eli käännettynä kaljapuisto. Siellä syötiin myös teeveestä tuttuja Pretzneitä ja juotiin maukasta hiivaolutta. :)

München
Englantilaisessa puistossa oli kesä kurlingin pappaliiga käynnissä. Yritin kysellä josko pääsis mukaan mut oli sen verran ammatiporukkaa et oisin ollu vaa tiellä.
tää meni suoraan nänniin..
Bierkartenia silmän kantamattomiin
Prezen ja normi olut
Reissu kulminoitu Munichin kuuluisimpaan (kenties ainoaan) jäätelöbaariin, josta sai ihme sekotuksia. Itse vedin sitruuna-basilika jätskin. :P

Ehkä ainut jäätelöbaari Munichissä. Jono takaa laadun.
Munchenistä löydettiin myös överi ihmeellinen urbaaniharrastus. Jokisurffaus. Muutamia vuosia sitten pieni porukka keksi että munchenin reippaasti virtaavassa joessa voi surffata. Tämän kaupunki tietenkin kielsi sillä kyseinen harrastus on erittäin vaarallista. Syvyyttä on vain reilu metri ja leveyttä n. 20m. Nyt se on sallittua ku porukka tekee sitä kuitenki. Rento meininki!


Ennen lähtöä suunniteltiin vielä Jakobin kanssa hulluja IFSA ideoita ja toista road trippiä Köpikseen, jossa tavattaan Tanskan kolleegat. Sinne lähen ens perjantaina.
Freisingin poppoo freimissä.



Aufidershen!

1 kommentti: