lauantai 16. huhtikuuta 2011

Makkaranpaistoa Tsekinmaalla

DHODDIIIII BOIJJAAAAT!


Ja tytöt. Taas on tovi vierähtäny viime kirjotuksesta, ei kerenny edes kissaa sanomaan saati luotia väistämään. Puoliakhan en varmaan muista tapahtuneista asioista, mutta jotaki on silti mielenpäällä. Samahan niitä on näin lauantai-iltana kirjotella ku BumtsiBumiakaan ei ennään tule! Se oli kyllä Seppo Hovin kulta-aikaa heti Tenavatähtihommien jäläkeen, ihan reilusti. Mikä se toisen kaverin nimi ees oli? Oli silläki ihan hyviä juttuja. Paras episodi oli ehottomasti se ku vieraina oli Jope Ruonansuu ja joitaki muita koomikkoja. Ne oli ystävät hyvät aikoja ne!

Jaa lääkkeet. Tosiaan. Kouluahan me ollaan täälä sivumennen käyty ja tehty Suomeen päin kaikenlaisia hommia. Arkielämää 'n all that bullshit. Kattelin tuosta kännykällä ottamiani kuvia ja muutampia pikkukeissejä meillä on tässä ollu. Eräs sateinen päivä lähettiin kaupungilla käymään rakkaan kämppiksen (Santtila) ja naapurinpojan (Vilho) kans. Sateen yllättäessä hyökättiin ratikkapysäkiltä lähimpään ravintolaan syömään. Pojat otti jokku perussetit, minä aloin sooloileen. Paras ilo on vahingonilo, siinä ei oo tippaakaan kateutta. Alla siis kuva meikäläisen n. viiden euron ruokasetistä, samalla ku pojat söi jotaki kämästä spagettisettiä.


Kermaperunoita kanajudanssilla. 

Ohan meillä nuita ekskursioitaki ollu. Yks päivä käytiin jonku hipin ja hänen kätyrinsä kans kattelemassa Brnon urbaaneja metsiä. Hipin mielestä kaupungin kaunein paikka muistutti suomalaisen silmään kaatopaikkaa. Ei siitä sen enempää. Samalla reissulla töskättiin ittemme johonki vanhalle louhokselle, missä paikalliset oli toteuttanu taiteellisia näkemyksiään kiviryökkiöitten muodossa. Aateltiin joku kaunis päivä käyvä purkamassa ne ja kirjottaa tilalle jotaki tosi suomalaista.




Käytiin myös yks päivä ajamassa kartingia, ku Töötti (Teemu) sattu tietään jonku paikan meiän vakiruokapaikan vieressä. Tämä kartingipaikka sijottu jonku Neuvostoaikasen jalakapallostadionin viereen. Lievää käytön puutetta oli havaittavissa mm. portaissa,


Missä trimmeri?

Erhäisempänä päivänä katteltiin säätietoja mittarista, ja hoksattiin, että piruvie sehän näyttää +25. Illaksi siis kehiteltiin rillailuhommia dormitoryn pihalle. Myöhästyttiin tosin sen verran, että keli koleni rohki reilusti ja tuulemaanki alako. Hauskaa kuitenki oli ja mukava oli avata kesäkausi rillailemalla

Rakas kämppis kala-aterian äärellä. Jesse tarvi kaks kalaa ja viis leipää koko sakin ruokkimiseen, Santtilalle riitti yks.


Jokakuukautinen proseduurihan täällä on vuodevaatteiden vaihto tuossa naapurirakennuksen alakerrassa. Jokanen taaplaa tyylillään, sanovat, mutta tuolla minun kämppiksellä on kyllä vissiin joku perityrnäväläinen pussilakananvaihtotyyli verissä. Meikäläinen torkahti koneen ääreen ja herätessä vieressä oli tuommonen nävöstys. Bokserinvaihtohommiinhan siinä joutu.

On se isäntä.

Methän tosin käytiin Sinolin (Samuli) kans valmistelemassa makkaranpaistoreissua meijän game managementin opettajan kans viime viikon perjantaina. Siinä ohessa käveltiin mukavat pienet aamureippailut ja sattu okulaariin joku yliopiston mettästysheadquartterssi, tai vastaava. Ihan näpsäkkä kämppä se kuiten oli





Kirkkaimpina tapahtumina mielessä on kuitenki ranskalaisen ystävättäremme Kmin synttärit keskiviikkona, ja torstainen makkaranpaistoreissu tuonne "takamettiin". Ensimmäisenä mainittu vietettiin paikallisessa keskiaikasessa baarissa. Osa meistä on käyny sielä aikasemminki, mutta itelle tämä oli eka kerta. Ja voi juma mikä kerta oliki! Paikka oli tosiaan aivan mahtava, pihalla oli sisäänheittäjä heilumassa keskiaikaset kuteet yllä, ja sisällä kaikilla työntekijöillä oli jotku keskiaikaset vermerit päällä. Valaistus tuli lähes vain ja ainoastaan seinillä olevista live-kynttilöistä, eli just niistä mikkä polttaa joulusin verhot, pöydät, sohvat ja palomestarin hermot.

Samassa kapakassa kuluki ympäriinsä pari jannua, jokka oli sielä pelkästään näyttelemässä keskiaikasta ritaria/jotaki muuta hemmoa. Ukot heilu tuopin kans ja töskäsivät menemään täysillä. Välillä saattovat tapella kirveitten ja miekkojen kans, ja välillä haukkuvat meitä muutenvaan. Sittehän ne tosiaan otti meiän Vesasta kopin, ja rankasivat tätä muistaakseni siitä syystä, ku ei puhuttu kahteenkymmeneen viiteen ensimmäiseen sanaan sitä kieltä, mitä hänen kuninkaansa puhuu. Synttärisankari sai siis läpsiä piiskalla Vesaa takamukseen, kakskytviis kertaa. Jos ukko ei iskusta päästäny ääntäkään, sitä ei laskettu. Meininki oli sanoinkuvailemattoman hienoa! Ruuat oli myös hyviä, joten "paketti" oli kasassa. Täytyy kyllä suositella paikkaa kaikille, mikäli joskus näille sensseille eksyttä.


Juhlat alako Finlandiapullon ynnä muitten lahjojen ojentamisella

Medieval meininkiä!

Viihdyttäjät

Vartijat pidättelemässä rangaistavaa

Vahingonilo ON paras ilo.

Puolalaisten lahja päivänsankarille. Ikävä kyllä yks näistä näyttelijätöskääjistä heitti synttärisoihdun kakun päälle siihen malliin, että kulhoon palo reikä. Ei reissua iliman tonnin, tai ainaki satasen vahinkoa.

Asiallista

Muutamia eri kuppikokoja. Anteeksi :---D

Koko ruokailu juomineen tippeineen ohjelmineen päivineen oli kymmenen euron luokkaa. Samalla tutustuttiin yhteen käänteismetsäläis-suomalaiseen, eli täällä vaihdossa olevaan musiikinopiskelijaan. Oli mukava jutella taas Suomia jonku semmosen kans, jota ei joka päivä näekkään täälä A-rakennuksen metsäkommuunissa.

Torstaina oli tosiaan vuorossa makkaranpaistoreissu mettään, joka onnistu game managementin opettajien ystävällisellä avustuksella. Kyseessä oli joku valtion päiväkoti-ikästen lasten koulutuspaikka, johon sisälty mökkiä, tulipaikkaa, mettäpolokua ynnä muuta vastaava. Siirtyminen tulipaikalle suoritettiin suurkaupunkimaisesti bussilla, loppumatka kävellen. Mukana menossa oli suurin osa suomalaisista, ulkosuomalainen vahvistus, pari ranskalaista ja puolatar. Olihan se pojat makia päästä pitkästä aikaa vuolemaan kiehisiä ja paistelemaan kyrsää komian kuusimettän siimekseen! Sitä jos jotaki täällä metropolissa metsäpoika kaipaa harva se päivä.

Meininki oli mukavaa ja ilta kulu rattosasti päivän muuttuessa illaksi. Hiukan kärsimättömyyttä kuitenki ilmeni osassa makkaranpaistajia, ku matkanjärjestäjien/opettajan logistisen puolen hallintaan ei täysin luotettu. Hommathan meni lopulta enemmän ku nappiin. Saatiin opettajaltamme kyyti lähimpään kylään bussipysäkille, ja viiminen osasto (kuski+viis ihmistä hytässä, yks puolalainen takakontissa) saatiin linkkupysäkille reilusti ennen bussin saapumista (reilusti on tässä tapauksessa n. puoli minuuttia). Vähäsen tosin hirvitti istua sen ruosteisen, autoksikin joskus virheellisesti kutsutun Renaultin kyytissä, ku mutkaa lähestyttiin kolmenumeroisia lukuja ja istuimena toimi Santtila, niskatukena Rellun sisäkattovalo. Hengissä kuiten selevittiin siitäki.


Allekirjottanut polttopuita tekemässä (kuva lavastettu, Projektipäällikön toimenkuvaan ei kuulu ruumiillinen työ)


Synttärilahjan nauttimista. Jaettu ilo on paras ilo.


Tulipaikan vieressä ollu "opetusmökki"

Sinoli kuuli metsän kutsun. 



Eihän siinä kettään. Tämmöstä tääläpäin tällä erää. Ens viikolla lähetään Vilhon kans käymään maakunnassa jossaki lukiossa puhumassa englantia paikallisille oppilaille. Joku International Student Clubin järjestämä homma, johon heikolla hetkellä suostuttiin mukaan. Kuka prkl siihen suostutteli? Ja millon? No eihän siinä, saattaa olla hyväki keissi. Torstaina lähetään sitte kattelemaan Euro Hockey Tourin Czech Gamesin ottelua Suomi vastaan Tsekki. Lauantaina ainaki itte henk.koht. käyn kattomassa Suomen ja Ruotsin sekä Venäjän ja Tsekin väliset pelit. Sata tonnia tilille, ja luppaan pistää Kukkosen aamupuuroon vähän relaksanttia sulkijalihakseen. Saatettas jopa voittaa...

Nojoo ei siinä, kattelhan taas ja ihimetellään.

Take care now, bye bye then!
-SamiHoo

5 kommenttia:

  1. arvaa säikähinkö nyt että oon nukkunu perjantaipäivästä sunnuntaiaamuun ko kaveri kertoo kirjottavansa tätä lauantai-iltana!!? :D
    hyvä meininki, jatkakaa!

    VastaaPoista
  2. BTW. Sepon paras kaveri oli Esa "Nahka" Nieminen, unohtamatta Jari "Erppa" Puhakkaa, joka johti housebändiä

    VastaaPoista
  3. Janska oho sori! :---D

    Huomasin tosiaan tätä kirjottaessa eläneeni väärässä päivässä, mutta tuo jäi korjaamatta. Noooh ei se mitään, muuten ois jääny BumtsiBumit muistelematta! :D

    Kiitokset myös Anonyymille, kyllä minä sen muistin että joku Esa se oli. Jari Puhakan muistin myös. Eikse Esa lauleskellu Four Catsissa, niillähän oli aina ne valkoset puvut päällä. Vai soittikos siinä? No anyhow...

    VastaaPoista
  4. Bumtsibum oli huippu! kuin myös four cats ja esa nieminen, joka tosiaan on four catseja (laulaa siis).. laulaapa myös vissiin johanna kurkelalle taustoja, ellen vallan erehdy?

    VastaaPoista
  5. Ennen saatoinki laulaa fyr kattenissa... Mutta nykyään keskityn Sodankylän tyttömäispoikakuoron vetovastuuseen Uleåborgissa.

    Mutta unohtamatta vaali tulosta, niin melko sutkia touhua ;) I <3 KOK!

    -Anonyymi

    VastaaPoista