sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Olen juonut viinii Wienissä, ostanut sirviölasit Vietnamista.

DHODIIIIII!!!!

Ranskalais-suomalais-puolalaisen delegaation virkistysreissu Wieniin saatiin eilen päätökseen. Hyvien yöunien jälkeen on jopa alustavasti toivuttu reissustaki. Kurkkukipu on ainaki allekirjottaneella tosin vielä tallella. Anyhow, oli mellevän nätti kaupunki se Wien, piti Sodankylänpojan pyöritellä silmiä usiaan eri otteeseen. Matka sinne taitettiin Student Agencyn busseilla. Ne on mukavia pikku matkantaittovälineitä: hinta on halapa, linkkarit on hienoja (nahkapenkit, usiammat eri telkkarit, joka paikalla musiikinkuunteluvälineet), ja matkassa on aina mukana oma pikku linja-autoemo. Hän sitte jakaa kahvia, kuulokkeita, kaljaa ym. mitä ikinä matkustajat voikaan tarvita. Kait se on semmonen 50-luvun suomityyli vielä tallella tai jotaki.

Wieniin saavuttiin perjantai-iltasella, jossa treffattiin aikasemmin päivällä lähetetty delegaation tiedusteluosasto. Perjantaina kierreltiin kaupunkia ja tsekkailtiin hostelli ja muita paikkoja. Hostelliyö makso 12 euroa, ja sen kyllä huomas mistä halpa hinta johtuu. Me nukuttiin Jykän ja Tytin kans sellasessa kivassa 30 hengen kolhoosimajotuksessa. Eli nukkua piti tyyliin puukko tyynyn alla toinen silmä auki. Sielä oli yöllä käyny porukka lamppujen kans tutkimassa meitä, että en sitte tiä :D Mut olipahan kuitenki kokemus sinänsä, vaikka ens kerralla taian nukkua mielummin vaikka puiston penkin alla. Perjantaina kerettiin käyä tutkimassa kemikaali-Juhon ja tönttö-Teemun kanssa Wienin yöelämää. Seki oli sangen mielenkiintonen reissu, tavattiin monia hienoja tyyppejä, saatiin suklaakakkua ja lauleskella koko baarille äänentoistolaitteiston välityksellä.

Juho ottaa sleebeniä pizzapaikassa heti kärkeen


Halutti luistelemaan, mutta maila ja kiekko jäi kotia. Nii ja luistimet kans.

Delegaatio pelaa jotaki lautapeliä

Kiusa se on pieniki kiusa. Aika yleisiä oli nuo KTM-merkkiset pyörät, joku Itävaltalainen muoti-ilmiö?


Lauantaina hengissäselvityn yön jälkeen lähettiin sitte paikalliseen luonnontieteelliseen museoon (or whateva), jossa oli kaikennäköstä mielenkiintosta nähtävää. Alkupäässä oli lähinnä kiviä ja fossiileja, loppupäässä suunnilleen kaikki maailman eläimet, kalat, linnut jne. Välillä oli tietysti muutaki kivaa nähtävää, kannattaa käyä tutustumassa jos tykkää kattoa Avaraa luontoa sunnuntairapuloissaan...

Rakkaat kämppikset Jyrgen ja Tytgen

Freesi-Sirviö hyvinnukutun yön jälkeen museon kahvilassa

Lempikaverini museosta





Siisti patsas Wienin keskustan liepeillä


JP:n oma paikka

Wienin reissu ei tosiaankaan ollu mikkään turha keissi. Hienon kaupungin lisäksi sain ostettua jotakin kauan kaipaamaani, nimittäin SIRVIÖLASIT! Ne ryökäleet teistä, jotka ei tiiä mitkä sirviölasit on, hävetkää. Suon kuitenkin ymmärrystä teille, ja selitän hieman. Sirviölasit ovat tulleet monelle metsäopiskelijalle tutuiksi kisahommissa, sekä monelle Rovaniemen seudulla asuvalle erään Sunnyn ratin takaa. Itse olen kateellisena metsästänyt samanlaisia kutakuinkin jokaselta Lapin huoltoasemalta, ja suurimmasta osaa Suomen muita huoltsikoita. Optikoilta olen jo menettänyt etsimishaluni. Yhestäkään kaupasta en myöskään niitä löytäny.

Sirviölasit ja Sirviö itte matkalla Joensuun kesäkisoihin
Huhujen mukaan joku suomalainen räppäri tykkää myös käyttää samantyylisiä laseja, mutta Sirviöllä nämät oli kyllä ekana. 

Vaa elähän kettään, lauantaina ku käveltiin Wienissä paikallisen torin läpi, niin jonku vietnamilaisen myyntikojustahan löyty SIRVIÖLASIT!!!! Siinä aikani ihasteltua alettiin sitte tinkahommiin vietkongin kans, koska lähtöhinta oli karmaisevat kymmenen euroa. Seittemään euroonkaan en tyytyny, vaan vastoin sydämeni tahtoa lähdin kävelemään kojusta poispäin. Vasta kuultuani maagiset sanat "FIVE EUROS, BUY BUY!!" käännyin kannoillani, ja raha sekä sirviölasit vaihtoivat omistajaa. Nyt mulla on sitte maailman tyylikkäimmät lasit, ja oon pikkusen tyytyväinen ukko! Kyllä näillä kelepaa katella Brnon katuja kevätauringon lämmittäessä valkoisia sankoja.

Ohan sitä tyyliä!

Että semmosta tällä kertaa täältä Tsekinmaalta. Palataan astialle jahka sirviölasit näkevät enemmän maisemia. Nähkää näkyjä, take care now, bye bye then!

-SamiH

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti