keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Suomi-iltaa ja trubaduumeininkiä

Dhodiiiii!!!!

Eilen oli naapurikerrostalon alakerrassa sijaitsevassa "Green-Clubissa" Suomi-esitys, minkä piti viime syksynä rollossa vierailleet tsekkiläiset. Illasta kertonee jotain se, että pullo- sekä hanakalja loppu kesken :---D Vois sanoa, että meikäläisen kulttuurin vienti maailmalle meni aikalailla nappiin! Tsekkiläiset kaverimme siis piti esitelmän Suomesta ja koulusta ja yleensäki vaihtoajasta siellä. Esitys oli aikalailla pitkä ja nousi ns. päähän, sillä nehän puhu tsekkiä eikä me siitä mitään ymmärretä. Kuvat oli kyllä nättejä ja ja...nii, oli kait siinä jotain muutaki. Heiän esityksen jälkeen oliki sitte meiän vuoro pitää pienimuotonen (koululta saatu) esitelmä Suomesta ja RAMKista in english. Onneksi meiän nohevoituneet kolleegamme Jyri ja Vesa piti koko keissin, joten me muut vaan seisottiin lavalla tyhmännäkösinä ja juotiin kaljaa. Eipä tuo silti haittaa, tuskin oli viiminen kerta ku näytetään tyhmiltä, tai juodaan kaljaa.


Suomi-esityksellä vähän yleisöäki

Jyrgen ja Vesber kertoo perusasiat Suomesta ja RAMKista

Esityksien ja hurjien aplodien jälkeen jatkettiin verkostoitumista ja tavattiin eka kertaa monia tsekkikavereita jotka oli syksyllä rollossa. Verkostoitumisessaki onnistuttiin monilta osin, puhuttiin jopa alustavasti pienestä villisianmettästysreissusta. Klubi oli ihan mellevä paikka, pari pöytäfutista, pari huonetta ja perus viinasetit seinillä. Puolen litran kaljan sai halvimmillaan vähän alle eurolla, joten ei se nyt paha. Illan mittaa jossaki kokoushuoneen tapasessa alko sitte kunnon pelimannimeiningit, kaverit soitti viulua ja haitaria, yhteislaulu raiko ja tanssijalat vipatti. Viimisenpäälle hienoa tekemisen meininkiä!


Rakas kämppis, Nokki ja paikallinen hintataso (1€ on n. 23 korunaa)

Rovaniemelläkin ollut Milan (vas.) ja toinen kaiffari laulattamassa yleisöä

Tänään käytiin tuon rakkaan kämppikseni Santtilan kanssa koululla ilmottautumassa kursseille. Vaikuttas pahasti siltä, että koulua on keskiviikosta torstaihin. Suits me, onpahan aikaa tehä reissuja jne. Ilmottautumisjutun jälkeen käytiin hakkeen vähän puhelinliittymää ja lähettiin syömään koulun ruokalaan. Ruokala oli kerrassaan pysäyttävä kokemus, vaikka kovia jätkiä ollaanki. Ruokalan ympäristössä liikkuu varmaan parituhatta opiskelijaa, mutta silti sillä oli kokoa sen sata neliötä. Astiat oli tietenki likasia ja ruoka itessään aivan kauhiaa, suomeksi sanottuna paskaa. Jonot kiemurteli parhaimmillaan sisältä kierreportaiden kautta ulos, joten kyllä sielä silti ihmiset käy uhmaamassa kohtaloaan. Jännältä tuntu se, ettei sielä sakki juonu mitään. Vesi/muut juomat piti ostaa pullossa, joten eikai niillä sitte oo jano tai jotaki. Tulipahan kuiten koettua, mutta kyllä oli Tyrnävän ja Sodankylän pojilla ikävä äitin patojen luo. Illalla käytiin sitten tsekkiopas Suskan kanssa tuola kaupungin laitamilla suuressa ostoskeskuksessa, jossa oli mm. Ikea. Karsee paikka seki, onneksi ei oo aikasemmin tullu käytyä. Sieltäki sai muuten rahaa vastaan surkiaa ruokaa.

Illalla pitäs vielä käyä puolalaisten tuttujemme tykönä maistelemassa heiän kotimaista vodkaa...samassa rakennuksessa on sitte jokakeskiviikkoiset sangria-bileet, eli saas nyt nährä. Mutta eihän me mitään mahottomia, mopo ei lähe keuliin ku huomena on ysistä yhteentoista KOULUA! Jännä nähä miten äijän käy!


Ei nyt muuta, nähkää näkyjä!

-SamiH

1 kommentti:

  1. Tuo verkoistumisen asia melko jännä. Asiaa mittyttyäni taijjsin, että me lähetään Rautsin kans tullaan sinne tSekkosSloveniaan, tännä kevvääni. Jos mikäki vain verrrkostoiitumisen alkkiskurssilta/ eiku alkeiskurssilta ehitään...jännä homa se viinu. Ostin salakkun karjalaaaa niin 25€! Paljon SIELLÄ??? BTW: RAKASTAN! <3 pheec

    -Vani69

    VastaaPoista